[...] chemii mleka. Przy produkcji sera, cała obecna w mleku kazeina nigdy nie łączy się w skrzep, część przejdzie do serwatki w postaci natywnej, micellarnej. Dodatkowo pewna ilość kazeiny może tworzyć kompleksy z białkami serwatkowymi. Klasycznym przykładem na formowanie się takich kompleksów są procesy termiczne (pasteryzacja, sterylizacja), [...]
[...] chemii mleka. Przy produkcji sera, cała obecna w mleku kazeina nigdy nie łączy się w skrzep, część przejdzie do serwatki w postaci natywnej, micellarnej. Dodatkowo pewna ilość kazeiny może tworzyć kompleksy z białkami serwatkowymi. Klasycznym przykładem na formowanie się takich kompleksów są procesy termiczne (pasteryzacja, sterylizacja), [...]
[...] chemii mleka. Przy produkcji sera, cała obecna w mleku kazeina nigdy nie łączy się w skrzep, część przejdzie do serwatki w postaci natywnej, micellarnej. Dodatkowo pewna ilość kazeiny może tworzyć kompleksy z białkami serwatkowymi. Klasycznym przykładem na formowanie się takich kompleksów są procesy termiczne (pasteryzacja, sterylizacja), [...]
[...] chemii mleka. Przy produkcji sera, cała obecna w mleku kazeina nigdy nie łączy się w skrzep, część przejdzie do serwatki w postaci natywnej, micellarnej. Dodatkowo pewna ilość kazeiny może tworzyć kompleksy z białkami serwatkowymi. Klasycznym przykładem na formowanie się takich kompleksów są procesy termiczne (pasteryzacja, sterylizacja), [...]
[...] na wadzę mimo że dieta miała ujemny bilans energetyczny. Przez cały czas stymulowali insulinę a ta aktywowała odkładanie tłuszczy. Więc jeśli jedlibyśmy minimalną ilość białka potrzebną człowiekowi do przeżycia, minimalną ilość tłuszczy a resztą w naszej diecie byłyby węglowodany pochodzące np. z pączków, cukru stołowego, a [...]
[...] 45 sekund przerwy między seriami w treningu na wytrzymałość jest odpowiednia,czy zwiększyć czy zmniejszyć jej czas? 4-Czy w moim treningu na wytrzymałość jest odpowiednia ilość serii i powtórzeń na początek(później zwiększę ilość powtórzeń i serii,ale serii nie będzie więcej niż 4)? 5-Ile razy w tygodniu mogę maksymalnie wykonywać treningów [...]
Masz dosyć wysokie zapotrzebowanie kaloryczne. Jaka jest Twoja aktywność fizyczna? 2 g białka na kg masy ciała to w większości przypadków wystarczająca ilość. Z tym, że nie wszystkie źródła białka mają taki sam wpływ na stan skóry. W rzeczywistości wiele czynników może mieć tutaj znaczenie: http://getprimal.pl/?p=1103
[...] czy 141g białka to nie za dużo? Oraz czy organizm da rade przy zwiększeniu dotychczasowych kcal o prawie 1000? czy stosujecie carbonox olimp? w mojej diecie mam tego niecałe 100g dziennie w dwóch porcjach po ok 50g (przed i po treningu), czy taka ilość będzie łatwo przyswajalna przez organizm i nie będzie wywoływała niepożądanych skutków?
[...] chodzi o pompki w staniu na rękach to wykonanie 15 powtórzeń na wytrzymałość nawet z pomocą drugiej osoby to będzie niemożliwe więc coś wykombinuje.Z czasem będę zwiększał ilość powtórzeń i serii wraz ze wzrostem wytrzymałości,ale ilość serii nie będzie więcej niż 4.Planuje też po jakimś czasie dodać pompki na poręczach zamiast zwykłych [...]
[...] żeby w ogóle wyeliminować go z diety. Problem może też leżeć w tym, że dużą część węglowodanów stanowią węglowodany proste spożywane w ciągu dnia lub na noc. Bo ogólna ich ilość nie jest aż tak duża. Wątpliwa jest także jakość spożywanych zdrowych tłuszczy. Mógłbyś choćby w skrócie rozpisać jak wygląda Twoja przykładowa dieta? Zmieniony przez - [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
POczytaj tematy http://www.sfd.pl/%23%23%23%23%23%23_Najważniejsze_tematy_dla_JUNIOR_a_!!!!!_%23%23%23%23%23%23-t834427.html Zeby urosnac nie musisz jesc nie wiadomo ile bialka tylko odpowiednia ilosc kalorii czyli odpowiedni rozklad BTW. Poczytasz te linki z gory to bedziesz wiedzial co i jak
[...] i kalkulatorem w ręce. W chwili obecnej to co jem to wychodzi mi tak: 2293 kcal 255gr białko 205gr węglowodany 40gr tłuszcz Zaraz po tym podliczeniu spostrzegłem małą ilość węgli i kalorii a bardzo dużo białka (dzielnie wiosłuję tuńczyka, biały serek i odżywkę - stąd ta dysproporcja). ...ale do rzeczy, jeśli w necie znalazłem że moje [...]
To w koncu jak to jest z tym splitem, dla zaawansowanych czy tez dla poczatkujacych? kilkor, z tego +5kg to tak na oko ile miesni? Jakie byly Twoje wyniki w cwiczeniach przed rozpoczeciem treningu i jakie sa teraz? myślę około 3/4 kg szczególnie w klacie. Redukowałem tłuszcze jak najbardziej mogłem. 2g białka na mase ciała hmm jak zaczynałem [...]
Duża ilość białka, zdrowe tłuszcze oraz pyszny smak - cechują kolejną moją propozycję. Poziom skomplikowania również nie jest zbyt wysoki. Te cechy powinny zachęcić nawet największych leniuchów do wyprawy do kuchni! Składniki: • 3 puszki tuńczyka (drobnego) w sosie własnym • 2 czubate łyżki stołowe mielonego siemienia lnianego • 2 małe(...) [...]
Gratulację. Ja lecę na kurczaku z tesco/biedronki plus jajka i ilość białka wychodzi bez problemu :-)) gorzej z carbo %-) http://www.youtube.com/watch?v=8H71EwmbQ_k Tak z murzynką ,żeby było bardziej światowo.
To ja mam pytanie do przedstawicieli Olimpu. Czy wasze bialka zawieraja sama frakcje a-la(wg artu Marka C. te odzywki sa najdrozsze), czy tylko mieszanke a-la, b-lg i cos tam osocza krwii. Czy Olimp moze podac te informacje, czy to tez znowu tajemnica jak ilość domieszki WPI w Protein Complex?
no wiem o tym, ale w tym mięsie (ugotowanym) to podali ilość białka (w 100g)już licząc te 100g ugotowanego? no bo jeśli by podali przed ugotowaniem to miało by tyle ile w poprzednich posiłkach. jeśli po ugotowaniu to raczej powinno być mniej w 100 g. tego białka, no bo woda. niezrozumiałe to jest bardzo. Zrozumiał ktoś mój monolog?:))